Les finques de Can Costa, Son Moragues, Son Gual i Son Gual Petit (amb una extensió total de 300 ha) s’agruparen per formar l’associació Muntanya del Voltor amb la intenció de gestionar l’espai, recuperant els valors naturals i culturals i regulant l’ús públic que es fa d’aquesta zona.
Als inicis del projecte de Custòdia del Territori, la Fundació Vida Silvestre de la Mediterrània (FVSM) va ser l’entitat encarregada d’impulsar la iniciativa i implementar el model de maneig. Transcorreguts dos anys des de l’inici, ara és la mateixa associació Muntanya del Voltor la responsable de la gestió del projecte.
Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració, entre d’altres, de l’Ajuntament de Valldemossa i de la Federació Balear de Muntanyisme i Escalada.
L’equip humà de la Muntanya del Voltor està format per gestors ambientals, biòlegs, geògrafs, margers, garriguers, informadors… Tots residents a Valldemossa o a pobles veïns de la Serra de Tramuntana. Un grup multidisciplinari que treballa en la recuperació de l’entorn i en l’atenció als visitants.