Senderisme

El senderisme és una de les activitats preferides a les àrees de muntanya. Als darrers anys, aquesta pràctica s’ha popularitzat i ha arribat fins i tot al turisme de masses. Amb l’objectiu de mitigar la massificació i reduir l’impacte humà al medi natural, una de les línies d’acció del projecte “Muntanya del Voltor” és l’estudi i la regulació de l’ús públic.

Cal destacar que l’activitat excursionista a la Serra de Tramuntana ha sofert un gran canvi durant els darrers anys. Fins ara, havia estat un excursionisme tradicional amb un reduït nombre de visitants i de caràcter local (de mallorquins), amb un gran respecte per l’entorn i un fort sentiment d’identificació amb el territori. Recentment, però, l’increment d’excursionistes a la Serra ha donat lloc a una problemàtica derivada de la massificació i la manca de cura per l’espai.

Les dades recollides fins ara a la Muntanya del Voltor mostren unes xifres al voltant de 50.000 visitants anuals. Aquesta enorme afluència suposa una amenaça i pot esdevenir en la degradació dels valors naturals i culturals de la zona. Per aquesta raó, l’accés està regulat a les finques privades incloses a l’àrea d’actuació.

Si vols transitar pels camins dins la Muntanya del Voltor, pots sol·licitar l’autorització d’accés aquí (l’accés està subjecte a la disponibilitat de places).

Si vols caminar pels itineraris d’accés lliure, pots consultar les diferents opcions a la secció Rutes.

IMG-20150205-WA0016

© Associació Muntanya del Voltor. 2016.